داده‌نما|نیروی هوایی در عملیات رمضان

  • 1399/04/23 - 10:28
  • تعداد بازدید: 4011
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

داده‌نما|نیروی هوایی در عملیات رمضان

در عملیات رمضان، تجربه‌های ارزند‌ه‌ای به دست آمد که پدافند هوایی در عملیات‌ بعدی مانند خیبر و والفجر 8 توشه راه خود قرار داد. این داده‌نما مروری دارد به نقش نهاجا و شهید ستاری در این عملیات.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهید ستاری، واپسین ساعت‌های 23 تیر 1361 قرائت رمز «یا صاحب الزمان ادرکنی» برای بچه‌های پدافندی نهاجا یک پیام مهم داشت: عملیات رمضان آغاز شده است.


 

عراق استفاده از تجهیزات شیمیایی را به صورت گسترده‌ افزایش داده از ادوات زرهی تازه‌ای مانند تانک‌های تی72 برخوردار بود. 


ا توجه به از دست رفتن رادار دهلران  که اوایل جنگ توسط دشمن مورد اصابت قرار گرفته بود، رادار موبایلی در ارتفاعات مشرعات نصب شد و بخشی از نیازهای نیروی هوایی در اشراف بر منطقه، پدافند هوایی و جنگنده‌های شکاری را برای پوشش راداری منطقه تأمین کرد. انتظارها از نیروی هوایی باید به نحوی برآورده می‌شد و با آزادسازی خرمشهر، حمل مجروحین از فرودگاه‌ها پشتیبانی‌های نیرورسانی جزو کارهایی بود که از نیروی هوایی انتظار می‌رفت. به ویژه در عملیات رمضان و فتح‌المبین، حجم سنگین مجروحان و نیاز مبرم به انتقال و جابجایی نیرو و مهمات، تلاش نیروی هوایی شدت و فزونی یافته بود و به صورت شبانه روزی در کنار دیگر نیروها، برای دفاع از آسمان کشور و کم رسانی کمر همت بسته بود.


 


راه‌اندازی رادار بر فراز سد دز یکی از اثرگذارترین اقدامات نیروی هوای برای شناسایی آسمان منطقه و گامی اثرگذار در پوشش هوایی بود. شهید منصور ستاری که از نقطه آغاز تا به سرانجام رسیدن و عملیاتی شدن این رادار، حضوری اثرگذار در منطقه داشت، به دلایل متعددی این موضوع را با تأکید فراوان پیگیری می‌کرد. مهم‌ترین لازمه نصب و راه‌اندازی این رادار از نگاه شهید ستاری، پوشش مناسب برای جنگنده‌های کشورمان بود که ازپایگاه هوایی دزفول برمی‌خاستند و از آسمان کشورمان دفاع می‌کردند.


 


حساسیت بالای منطقه و مجاورت آن با خاک دشمن موجب می‌شد هر لحظه این احتمال برود که حمله‌ای هوایی صورت بگیرد،  بنابراین یکی از مناطق مهم و راهبردی در دوران مقدس به حساب می‌آمد. رادار مشرعات و رادار دزفول در عملیات رمضان توانست اشراف مناسبی از آسمان منطقه بدهد و علیرغم مشکلات موجود، به دفاع هوایی کشور بیاید. این رادار جزو رادارهایی بود که با تأکید و پیگیری‌های افرادی چون شهید ستاری به مرحله عملیاتی رسید.



 

در این داده‌نما، نقش پدافندی‌ها در ایستادگی در برابر حملات دشمن و نقش منصور ستاری در پوشش راداری منطقه مرور شده است:


 

گزارش از پایگاه اطلاع‌رسانی شهید ستاری

 

 

|اخبار مرتبط|

 

تصویر یک تاریخ‌ساز


11 روز نفس‌گیر چگونه گذشت


تحول نیروی هوایی با شروع عملیات «رمضان»


* نقش فرماندهی شهید ستاری در عملیات کربلای ۱


 

  • گروه خبری : عمومی,اسناد,برگزیده ها,اسلایدر,زندگی نامه
  • کد خبر : 113
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید